Hirdessen itt

Még élnek a madarak mikor az agyukat felzabálják, az új mutáns sáskák

A Föld szinte minden pontján előforduló rovarok karmaiból nincs menekvés.
A bázeli egyetem kutatói meglepő sajtóközleményt adtak ki ezen a héten. Ebben ugyanis arról értekeznek, hogy az imádkozó sáskák új szintre léptek a ragadozás terén. Nevezetesen, képesek kisebb madarak agyvelejét is elfogyasztani.

Mindezt képekkel is illusztrálták a tudósok, amelyen az látható, ahogy a rovar fejjel lefelé lógva épp egy kolibrit tart az elülső lábaival és közben a fejéből lakmározik.

Az imádkozó sáskáról a tudomány eddig is tudta, hogy az ízeltlábúak mellett kisebb gyíkokat is képesek elkapni, ha éhesek, a mostani eset azonban meglepte a kutatókat, mivel az elég ritkán fordul elő, hogy madarakra is rávetik magukat. Meg is vizsgálták a korábbi feljegyzéseket ezzel kapcsolatban, s arra jöttek rá, hogy az 1864 óta dokumentált 147 eset 67 százaléka 2000 után történt. Bár ez még nem bizonyítja azt, hogy azóta váltak még vérszomjasabbá az imádkozó sáskák, inkább csak azt, hogy azóta a tudomány is pontosabb és komolyabb archívumokat készít.

A Newsweek viszont megszólaltatott két szakembert is, akik tovább árnyalták ezt a természeti kegyetlenkedést. Szerintük ugyanis előfordul, hogy az imádkozó sáska még életben lévő madarak agyát rágja ki, szorításukkal ugyanis nem végzik ki azonnal áldozataikat, akik azonban nem tudnak elmenekülni a rovar erős, öl(el)ő karjaiból.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések