Hirdessen itt

Magyarország botrányt robbantott! A migrációs folyamatokat kezelni kell – ha máshogy nem megy, fegyverrel!

Nem lesznek kezelhetőek a migrációs folyamatok mindaddig, amíg Európa nem változtat a hozzáállásán – mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet vezetője. Szerinte a sikherhez Európának el kell fogadnia a Magyarország által is képviselt irányvonalat.
A Migrációkutató Intézet vezetője szerint amíg nem változik a „filozófia”, a hozzáállás, addig a 21. századi migrációs folyamatokat nem lehet kezelni.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: a balkáni útvonal lezárás óta a mediterrán, Olaszországba tartó útvonal a legnépszerűbb.

A szakértő Olaszország helyzetét egy ostromlott várhoz hasonlította, kiemelve, korábban a migránsok inkább csak átvonultak itt, mostanra sokak – különösen az afrikai országokból indulók – számára célország lett Itália.

A kutató szerint a partok lezárása, kevesebb mentőhajó járőrözése inkább tüneti kezelésnek felel meg, és újabb emberéleteket követelhet. Orbán Balázs szerint amíg nem változik meg a „filozófia”, amely szerint azokat is beengedik, akik a szabályokat figyelmen kívül hagyva érkeznek az Európai Unió területére, addig az embercsempész-hálózatok és a civil szervezetek közreműködésével újratermelődik a migráció.

Orbán Balázs azt mondta: az Európai Unió migrációs politikájának két iránya van. Az, ahogy a már az unió területén lévő migránsokat kezelik, például a kvótarendszer ötletével, a szakértő szerint kudarcos. A másik irány, amelyet a német vezetők is kezdenek felismerni, hogy „kifelé” kellene koncentrálni. Erről szól az EU-török megállapodás is, és már több afrikai országgal is kötött megállapodást az Európai Bizottság – magyarázta.

A kutató szerint ugyanakkor ezek is nagyon lassú intézkedések. El kellene fogadni azt a mentalitást – amelyet a kelet-közép-európai országok, köztük Magyarország is képvisel –, hogy az unió területén kívüli intézkedésekkel kell kezelni a migrációs problémát – jelentette ki.

Forrás: hunhir.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések