A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar zsidók álltak ki élő adásban az Orbán-kormány politikája mellett

Több holokauszt-túlélő magyar honfitársunk telefonált be a Karc FM hétfői Paláver című műsorába, és állt ki az Orbán-kormány migránspolitikája mellett, és foglalt állást Soros György ténykedése ellen. Egyikük, Gyepes-Gilbert Ottó leszögezte: a Soros-ellenes plakátkampány egyáltalán nem antiszemita. Egy másik betelefonáló azt kérte mindenkitől, hogy jövőre ne két-, hanem háromharmados győzelemhez segítsék Orbán Viktort.
Ha Bokros Lajos, Heisler András vagy Horn Gábor netán hallgatta a Karc FM hétfői Paláverét, valószínűleg menten szívszélhűdést kapott. Ugyanis a műsorba több, magát zsidó származásúnak mondó, ugyanakkor magyarságára is büszke, magyar hazáját szerető ember telefonált be, akik keményen kiosztották az utóbbi időszakban (is) „antiszemitizmus-iparban” utazó Bokrosékat. Emlékezetes, Bokros néhány napja az interneten „fasisztázta” le Orbán Viktort a Soros elleni, szerinte antiszemita propagandakampány miatt. Heisler András Mazsihisz-elnök levélben kérte a miniszterelnököt a „sorosozó” plakátkampány leállítására, mert az szerinte alkalmas lehet antiszemita indulatok felkorbácsolására. A néhai SZDSZ volt ügyvivője, Horn Gábor pedig arról értekezett, hogy Soros „a legnagyobb magyarjaink egyike”, aki arra költi a pénzét, amire csak akarja.

Főként e három úriember szavaira reflektáltak a Paláver betelefonálói, akikkel Stefka István műsorvezető, a PestiSrácok.hu lapigazgatója beszélgetett. Gyepes-Gilbert Ottó holokauszt-túlélő például arról beszélt: szerinte az izraeli nagykövet Soros-kampány-leállításra való fölszólításának az lehetett az előzménye, hogy a Heisler András vezette Mazsihisztől informálódott a helyzetről, ahol vélhetően azt mondták neki, hogy itt tombol az antiszemitizmus.

Hogy ezen a plakáton mi az antiszemita, én nem tudom. Én mint zsidó nem látok rajta antiszemitizmust. Lehet, hogy a Heisler igen – fogalmazott a 85 éves férfi. Elmondta, csaknem ötven évig élt az Egyesült Államokban, tizenkilenc éve költözött haza, de sohasem érzett Magyarországon antiszemitizmust. Stefka István műsorvezető azt kérdezte Gyepestől, hogy szerinte más zsidó származású emberek miért nem szólalnak meg a plakátügyben, miért nem mondják ki, hogy a Soros-plakátok nem antiszemiták. 

Erre Gyepes-Gilbert Ottó azt felelte: mert 1956-ban a zsidóság krémje elment az országból, és jórészt a párthoz kötődők, a volt ÁVH-sok maradtak, vagy akiknek idős szüleik éltek itt. Például az Újlipótvárosban, ahol ő is lakik, szinte csak olyan „újzsidók” élnek, akik 1989 után „lettek” zsidók, a rendszerváltás előtt viszont még „tele szájjal szidták Izraelt. Egy rendes ember nincs köztük!” – fogalmazott Gyepes-Gilbert Ottó.

Egy Anikó nevű telefonáló elmondta: ő is Újlipótvárosban lakik, édesanyja zsidó származású, így ő is annak minősül, ám mivel édesapja nem volt az, a környezetében élő zsidók gójnak csúfolták őt. Már csak emiatt is egyetért Gyepes-Gilbert Ottó minden szavával. Egyebekben pedig azt kérte mindenkitől, hogy jövőre szavazataikkal ne kettő-, hanem háromharmados győzelemhez segítsék Orbán Viktort.

Soros, a „frontember”

Egy másik betelefonáló, Vajda Miklós úgy jellemezte a mostani helyzetet, mintha a moziban kimerevítették volna nekünk a képet: most jól látszik, hogy ki hová tartozik. Itt van Soros György, aki szervezi a migrációt, és „többek között Magyarország létére tör a világból összeharácsolt, mérhetetlen vagyonával”. Ám Soros csak egy „frontember”, aki előre van tolva, ő valójában a „háttérhatalom képviselője” – fogalmazott a telefonáló.

Szerinte kétféle zsidó ember él Magyarországon. Egyfelől azok, akik Gyepes-Gilbert Ottóhoz hasonlóan magyarok, és amellett zsidó származásúak. A másik csoportba tartoznak a magyarországi zsidók, „akik belőlünk élnek, akik Soros talpát nyalják, akik mindenáron a magyarság elpusztítására törnek”.

Ez utóbbi csoportba sorolta a Sorosnak köszönetet mondó, őt a legnagyobb magyarok egyikének nevező Horn Gábor volt SZDSZ-es politikust. Egyúttal visszautasította Horn állítását: nem igaz, hogy az amerikai spekuláns arra költi a pénzét, amire akarja – ugyanis arra nem fordíthatja, hogy más népeket, jelen esetben a magyart, tönkretegye.

A szintén holokauszt-túlélő Reiner Péter (akit 2006. október 23-án a Fidesz nagygyűlése után bántalmaztak a rendőrök) a műsorban arról beszélt: mélységesen egyetért az Orbán-kormány migráció elleni fellépésével – még ha vannak olyan egyéb ügyek, amikben kevésbé.

Egy másik betelefonáló azt részletezte, mi minden tett az Orbán-kormány a zsidóság érdekében. Megemlítette, hogy a budapesti zsidó olimpiára harmincszor annyit költenek, mint amennyit a németek a berlinire, ám a Magyarországot antiszemitázóknak „ez sem elég?!”. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az erre szánt hárommilliárd forintban benne van egy újonnan épülő sportközpont is, amely a kormányzat szándéka szerint a játékok után a zsidó közösség sportcentruma lesz – P. T.)

„Bevándorlásszervező Ügynökség”

A műsorban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: nem a magyar kormány az egyetlen, amelynek komoly vitái vannak Soros Györggyel. Fölidézte:

A kilencvenes években súlyos spekulációs támadást indított az angol font ellen. Az akkori híradások szerint ezen egymilliárd fontnak megfelelő összeget keresett rövid idő alatt.
Az államtitkár megemlítette, sokan az amerikai spekulánst sejtették a kilencvenes évek második felében kirobbant ázsiai pénzügyi válság hátterében is. A migránsválság kapcsán megjegyezte:

Soros javasolta, hogy legyen egy intézményes rendszere annak, hogy hogyan fogadja be Európa az úgynevezett „menekülteket”, és hogyan ossza szét őket. És nem mellékes körülmény, hogy az elmúlt napokban megállapodás született az uniós intézmények között egy új menekültügyi hivatal létrehozásáról, amit mi sokkal inkább tudnánk Bevándorlásszervező Ügynökségnek nevezni, mert felgyorsítaná a bevándorlási eljárásokat, a menekültügyi eljárásokat, akár a családegyesítéseket is. És végső soron a betelepítési programot is ez az intézmény végezné.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések