Időjárás:Időjárás
loading...

Magukra gyújtották a migránsok az adófizetők pénzéből épült tábort! Óriási tüntetésbe kezdtek! (videó)

Saját szállásaikat gyújtották fel a migránsok egy Leszbosz szigetén tartott tüntetés során. A migránsok amiatt kezdtek tüntetést, mert nem voltak megelégedve az ellátás minőségével.
A menekülttábor felgyújtásáról számos videofelvétel terjedt a közösségi médiában.

A felvételeken az látható, hogy a migránsok elszállásolására használt konténerek lángokban állnak, és a tűz gyorsan terjed a menekülttáborban.

Az AMNA görög-macedón hírügynökség szerint a Moria táborban a helyzet “kicsúszott ellenőrzés alól”. A tüntetés úgy kezdődött, hogy a migránsok a tábor előtt gyülekeztek, hogy tiltakozzanak az elszállásolás körülményei miatt abban a körzetben, ahol a Törökországba deportálásra várakozókat helyezték el a görög hatóságok.

A tüntetés hamar zavargásba fordult, majd a migránsok elkezdték felgyújtani a sátrakat.

A beszámoló szerint az incidens során összecsapások történtek a rendőrök és a migránsok közt; a migránsok köveket dobáltak, amire a rendőrök könnygázzal kezdték oszlatni a tömeget.


Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a migránsok nem engedték be őket; a kővel megdobált tűzoltók visszavonulásra kényszerültek, emiatt a tábor egy része leégett.

A Moria táborban több mint 14000 migráns él, akik vagy menedékkérelmeik feldolgozására, vagy a Törökországba visszaszállításra várnak. A létesítményben számos zavargás történt az utóbbi hónapok során, és az erőszak mindennapossá vált.


Forrás: hidfo.ru
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog