A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Liget Budapest - Vádat emeltek a Hungexpo-irodaházak bontása miatt tiltakozók ellen

Vádat emelt az ügyészség kilenc ember ellen, aki tavaly nyáron "kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással" akarta megakadályozni a Hungexpo területén, a Liget Budapest projekt keretében megkezdett építési munkálatokat - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. 
A vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember az elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét. Volt, aki felmászott a kerítésre és az ott elhelyezett geotextíliát szétvágta. 

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc embert, és közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak. 

Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítették a területet, miután a jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását. Számos tiltakozó ellenszegült, megakadályozva egy munkagép bejutását a területre. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak. Aznap este több százan vettek részt a Ligetvédők demonstrációján.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések