Időjárás:Időjárás

Lángokban állt Kalifornia

Óriási a hőség az Egyesült Államok délnyugati szövetségi államaiban, Kaliforniában gyorsan terjedő bozóttüzek pusztítanak.
Az északon fekvő főváros, Sacramento és a déli Santa Maria környékén is vannak tűzesetek. Több száz házat kiürítettek, az ott élőket evakuálták más városokba.

Lángolnak az erdők és a házak Santa Barbara környékén is, folyik a veszélybe kerültek mentése, az egyik országutat le kellett zárni, helikopterrel próbálják menteni az embereket.

Kaliforniában – és általában az Egyesült Államok délnyugati vidékein – rekordhőség tombol. Los Angeles belvárosában 38 Celsius-fokot mértek, ez több, mint az 1886-ban mért eddigi legmagasabb hőmérséklet. Palm Springsben a hétvégén 50 Celsius-fok volt, a Kalifornia és Nevada határán fekvő Halál-völgye nemzeti parkban pedig 54 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy Dél-Kalifornia belső, a tengerparttól távolabb eső vidékein a napokban 43-45 Celsius-fok feletti hőség várható.

Brutális a hőség Arizona szövetségi államban is, ahol a fővárosból, Phoenixből 48 fokot jelentettek. Közben két másik szövetségi államban, Coloradóban és Montanában sikerült megfékezni az erdőtüzeket.

Forrás: ripost.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog