Időjárás:Időjárás

Kitört a botrány: hét hálószobás családi házat kaptak az idegen szír betolakodók

Kitört a botrány az Egyesült Királyságban, miután kiderült, milyen szállást utalt ki a belügyminisztérium a letelepedési engedélyt kapó szír betolakodóknak: egy hét hálószobás, felújított házat, amely az ország egyik legfelkapottabb területén, Rye-ben található.

A bútorozott, több szintes ház a becslések szerint közel 140 millió forintot (400 ezer fontot) ér, és már két éve üresen áll, mióta a minisztérium megszüntette az ott működő gyermekvédelmi intézetét.

A helyieket nem is az zavarja, hogy újra lakni fogják valakik az épületet – hanem az, hogy eközben közel 1132 rászoruló brit vár évek óta arra, hogy a minisztérium lakást adjon nekik.

Sokak szerint a kormánynak előbb az adófizető briteken kéne segítenie, utána foglalkozhat a kontinensfoglalókkal, és ezt az ingatlant is sokkal jobban ki tudta volna használni néhány utcára került család – írja az Express.

A szomszédok attól tartanak, hogy az idegen más kultúrájú betolakodók beköltözésével búcsút inthetnek a békés hétköznapoknak. A kormány ígérete szerint 2020-ig 20 ezer idegent fog elszállásolni az ország különböző területein.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog