Hirdessen itt

Kedves baloldali barátaim, olvassátok el az izraeli balos sajtó sorosozó cikkeit, mielőtt sivalkodtok

Mindenekelőtt beszéljünk a cikk szerzőjéről: Ben-Dror Yemini izraeli, baloldali újságíró, aki a Yedioth Ahronoth című baloldali lap, valamint a Maariv munkatársa. Mindkét lap kritikus Benjámin Netanjahu kormányával szemben, ám ezzel – a hazai baloldallal ellentétben – nem támogatnak egy nemzetközi spekulánst. Ha a zsidók sem szeretik Sorost, akkor a honi balosok vajon miért ájulnak el tőle?
A szerző nagyívű felvezetéssel kezdi mondandóját, amelyek rémisztően hasonlítanak a magyar állásponthoz:
Miután lelepleződött, hogy Soros György bújik meg az izraeli nem kormányzati szerveket befolyásolni kívánó cselszövés mögött, muszáj gyakorlati lépéseket tenni annak érdekében, hogy a jövőben megakadályozzuk az ilyenfajta fenyegetéseket.
A szerző egyszerűen fogalmazva kijelenti, hogy:
Maga Soros köztudottan Izrael-ellenes és az általa létrehozott hatalmas hálózat nemcsak az arab-izraeli konfliktus befolyásolására tesz kísérletet, hanem annál jóval messzebb is elmegy. Befolyásolási törekvésének a Nyílt Társadalom Alapítványok elnevezést választotta, amely igencsak furcsán hat; a globális stratégiáját körüllengő titkolózást ugyanis mindennek lehet nevezni, csak nyíltnak nem
Soros György esete a fajelmélettel.
Tényleg, mennyire is nyíltak azok a szervezetek, amelyeket Soros pénzel? Tudjuk például, hogy mire mennyit költ a TASZ? A 444 főszerkesztője nemrég végigkamuzta a magyar médiát, azt állítva, hogy Soros nem pénzeli őket. Mire megy ki ez a nagy titkolózás?
Az izraeli újságíró szerint:
Bárki, aki követi az NGO Monitor jelentéseit, Sorosról tudja, hogy nem olyan projektekben vállal szerepet, amelyek a békét, szolidaritást és a különböző emberek közötti kiegyezést reklámozzák. Az ő tevékenysége nem erről szól. Sokkal inkább az általa pénzelt, többségében palesztin szervezetekre fókuszált, melyek mind részt vettek egy kampányban, amelynek célja Izrael delegitimizálása és démonizálása volt. Ez mindenki számára egyértelmű, aki követi az ő ténykedését, sőt maga Soros is bevallotta, hogy a cselekedeteivel promotálja az antiszemitizmust.
A híres filozófus, Slavoj ®i¾ek mondta róla, hogy „Soros napi rutinja a megtestesült hazugság: munkaideje felét pénzügyi spekulációnak szenteli, a másik felét pedig „humanitárius tevékenységnek”. ®i¾ek maga is bizonyítottan híres anticionista, de néha még ők is fején találják a szöget.

Hogyan lehet véget vetni annak az őrületnek, amit Soros György idézett elő:

A Soros-ügy tanulsága az, hogy gyakorlati eszközökkel kell válaszolni rá. A nem kormányzati szervezeteknek juttatott támogatások tekintetében szigorúbb szabályozásra van szükség. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy egy olyan szerv, amely Izrael létezésének jogát tagadja, beleszólhasson az ország ügyeibe.

Az olyan szervezeteknek, amelyek a magyar nemzeti érdekkel ellentétes ügyeket támogatnak, nincs létjogosultságuk Magyarországon. Ezt a mindenkori magyar kormánynak figyelembe kell vennie.

A méltán híres Tűzfalcsoportnak köszönjük a találatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések