Hirdessen itt

Jót tesz a szívnek a magyar szomjoltó görögdinnye

Jó hatással van ránk a kánikulában is, ha színesen étkezünk. A táplálkozási szakemberek szerint nem érdemes megfeledkezni arról, hogy ne csak fagyit és édességeket fogyasszunk a hőségben, hanem elegendő, több deka gyümölcsöt és zöldséget is ahhoz, hogy a megfelelő fitonutriensek kerüljenek a szervezetünkbe.
Abonyi Orsolya dietetikus szerint nyaraláskor is érdemes gyümölccsel kezdeni a napi étkezést, ehhez a sárgabarack kiváló választás lehet, hiszen magas béta-karotin tartalma segíthet az óhajtott barnább bőr elérésében.

A likopin –tartalmú paradicsom és görögdinnye elfogyasztása jót tesz a szívnek, érrendszernek, és a zöldségek fogyasztása is ajánlott – folytatta a dietetikus. Arra felhívta a figyelmet, hogy ha színes az étkezésünk, akkor a fitonutriensek közül igen sok fog bejutni a szervezetünkbe.

A mérték érték

Vigyázni is kell azonban ezekkel, főleg ha fontos a bikinivonal – figyelmeztet a szakember, aki szerint a legújabb magyar táplálkozási ajánlással mindenki tudja ellenőrizni, hogy számára mi lehet a határ a különböző összetevők közül.

De internet nélkül is elárulta Antal Orsolya, hogy zöldségből és gyümölcsből naponta 40-50 dekagrammot szabad bevinni a szervezetbe, amiben több legyen a zöldség, mint a nagyobb cukortartalmú gyümölcs. Egy kérdésre válaszolva elárulta: az nem fog a szervezet számára problémát jelenteni, ha esetleg késő este is eszünk kis mennyiségű gyümölcsöt, és az sem, ha egyszerre eszünk gyümölcsöt és zöldésget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések