A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ijesztő változás jön még idén a magyar egészségügyben! Sokan nem fognak ennek örülni!

Elképesztő változásra kel felkészülni a cukorbetegeknek, magas vérnyomással küzdőknek, krónikus betegeknek!
“Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára” – ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A másfél éves képzés nyomán az ápolók olyan, egyébként orvosok által végzett feladatokat is elláthatnak, elsősorban krónikus betegségek kezelésekor, amelyek sürgős szakorvosi beavatkozást nem igényelnek – közölte a népegészségügyi és egészségügyi rendszerért felelős miniszteri biztos.

Egyelőre húsz ápolóval indul a képzés, ám a jelentkezők száma megközelíti a kétszázat. Jövőre a fővárosban is kezdődnek keresztféléves kurzusok.

A kiemelt szakápolók elsősorban olyan népbetegségek kezelésénél működhetnek majd közre, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a véralvadási zavarok – mondta a biztos.

Az ágazati bértábla ma is lehetőséget nyújt a differenciálásra, ám 2019-ig, az első kurzus befejezéséig külön premizálási rendszer is kidolgozható a kiemelt szakápolók számára – tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések