Hirdessen itt

Hatalmas a szakadék a brüsszeli elit tettei és az emberek igényei között

A felmérések azt mutatják, hogy másképp dönt a brüsszeli elit, mint ahogy azt az emberek szeretnék, mint ahogyan ők gondolkodnak - mondta Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnöke az M1 aktuális csatornának hétfőn egy reprezentatív kutatásukra hivatkozva.

Barthel-Rúzsa Zsolt szerint a brüsszeli elit és az európai választópolgárok közötti, valamint az alapító államok és a később csatlakozók országok közötti törésvonalnak a következményei látszódnak például a brexitben, valamint a radikális nézetek és pártok előretörésének tendenciáiban.

A feszültséggel teli nézeteltéréseknek köszönhető szerinte az is, hogy Európában felerősödtek azok a hangok, hogy egy-egy népszavazás a kilépés veszélyét hordozza magában.

Brüsszel erőlteti a kvótát 

Az elitnek van egy elképzelése a migránsválság kezeléséről, míg a választópolgárok másként döntenének – hangzott el.

„A kvótát is a brüsszeli elit erőlteti (…) nem tudni, hogy az emberek meddig tudnak türelmesek lenni” – jelentette ki a Századvég Alapítvány elnöke.

Eldöntött tény a brexit

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, kicsi az esélye annak, hogy megváltozna a britek hozzáállása a brexithez. Mivel a brit parlament megszavazta és Theresa May lépései is arra utalnak, hogy két év múlva kilépnek a britek az unióból.

Úgy fogalmazott, hogy “ez eldöntött ténynek tűnik”.

A “Projekt 28″ reprezentatív kutatás adatfelvételét április 10. és május 31. között végezték az Európai Unió 28 országában, 28 ezer ember megkérdezésével, telefonos módszerrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések