A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Friss: Újabb tűz Londonban

Tűz ütött ki a híres londoni Camden Piacon, a többemeletes turisztikai látványosság egy része leégett. Vasárnap éjfél előtt érkezett a riasztás a tűzoltósághoz, akik hétfő reggelig megakadályozták a lángok továbbterjedését. 
A népszerű turisztikai  látványosságnál kitört tűz oka egyenlőre ismeretlen. Még nem érkeztek beszámolók sérülésekről vagy áldozatokról. A tűz az észak-londoni piac első, második és harmadik emeletére is átterjedt, a tető is beszakadt. Számos üzlet a lángok martalékává vált.

“A csapatok kemény munkával elérték, hogy a tűz ne terjedjen át a szomszédos épületekre” – mondta hétfő reggel a londoni tűzoltóság vezetője, David Reid.

A tűz a leégett Grenfell-torony tragédiája után egy hónappal kebelezte be a híres londoni piac egy részét. A Camden piacon több mint ezer bolt, stand, bár és kávézó működik. 2008-ban már pusztított itt egy hasonló tűzvész, akkor a raktárépületek kaptak lángra és a szomszédos házakra is átterjedt a tűz.

London egyik leghangulatosabb piaca, Túró Rodit is lehet kapni.

A Camden piac az egyik leghangulatosabb londoni látványosság hírében áll. Ezen a bolhapiacon tényleg minden kapható: ruhákat, kézműves árukat és mindenféle szuvenírt lehet kapni, a street food is virágzásnak indult. A vásárlás közben a Regents csatorna látképe teremt idilli hangulatot, amit tovább javít a piac bohém hangulata.

Még 1974-ben kezdődött Camden szívében található hely története, de a vásárnak hamar híre ment és a környéken hasonló kisebb piacok nyíltak, és aztán kapcsolódtak egybe, míg létre nem jött a ma ismert piac, amelyet hétvégenként mintegy 100 ezren látogatnak meg. Bár még megtalálhatóak a kézműves termékek a piacon, de a kommersz és vintage cuccok, valamint a különböző nemzetek konyháinak kulináris különlegességei úgyszintén. Működik itt magyar büfé is, ahol friss lángost és Túró Rudit egyaránt lehet kapni.

Forrás...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések