Időjárás:Időjárás

Fordulat! Mégis bíróság elé került Ferenc pápa jobb keze!

George Pell egészségi állapota mégis lehetővé tette, hogy elutazzon Ausztráliába. Az egyház szempontjából nagyon fontos per jön.
Visszatért Ausztráliába a 76 éves George Pell kardinális, Ferenc pápa pénzügyi jobbkeze, akit gyermekek megrontásával vádolnak – írja a New York Times. Pell bíróság elé fog állni, amiben volt némi rizikó, ugyanis korábban jelezte, egészségi állapota nem biztos, hogy lehetővé teszi a Rómából kiinduló hosszú repülőutat.

A gépe egy szingapúri átszállás után szállt le Sydney-ben, ahol szövetségi rendőrök várták. A kardinális tagadja a vádakat, amik amúgy hosszú évekkel ezelőtt történt ügyekre utalnak. Pellt amúgy nem vették őrizetbe, de kötelező megjelennie a bíróság előtt július 26-án, Melbourne-ben.

Pell szóvivője elmondta, nem meglepetés, hogy a katolikus elöljáró visszatért Ausztráliába, mivel tisztázni szeretné magát a vádak alól. Korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta, karaktergyilkosság zajlik ellene.

Véletlen egybeesésnek nevezte az egyházi személyek gyerekekkel való visszaéléseit vizsgáló bizottság azt, hogy épp most hozták nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amik bizonyítják, hogy az egyház eltussolta az ilyen pedofil ügyeket. A publikált dokuk között szerepelnek e-mailek és levelek is.

A bizottság szerint 1980 és 2015 között mintegy 4000 olyan eset történt, amikor valaki jelezte, hogy abúzus érte valamely egyházi intézményben. Még sokkolóbb adat, hogy a katolikus papok 7 százalékát meggyanúsították abúzussal. A bizottság előtt amúgy nem jelent meg maga Pell, aki a melbourne-i, majd a sydney-i püspökségeket vezette. Az áltozatok mindenesetre örülnek, hogy végre igazságot szolgáltatnak az ügyükben.

Forrás: 24.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog