Időjárás:Időjárás

“Európa mindenképp pusztulásra van ítélve! Már nincs esély a megmentésére!”

A Bank of America Merill Lynch elemzőház szerint hiába erőlködik Franciaország és Némeország, az eurózóna darabokra fog hullani.
A Bank of America Merrill Lynch az egyik legnagyobb befektetési bank az Egyesült Államokban, és nem sok jót jósol az eurózónának.

Meglátása szerint ugyanis az eurót használó övezet húsz évvel ezelőtti megalakulása óta gyakorlatilag folyamatosan esik szét.

Ugyan több ország is – mint Görögország vagy Portugália – kapott anyagi segítséget a pénzügyi válság során, de a gazdagabb országok – mint például Németország – képtelenek a vagyon újraelosztását hosszabb távon, maradandóan megoldani a szegényebb euróövezeti nemzetek felé.

Az amerikai befektetési bank egy dolgozója – aki korábban a Nemzetközi Valutaalap munkatársa volt – úgy látja, hogy már fennállása óta hatalmas szakadék tátong az euróövezet tagországai között, és a jelenlegi helyzet sem enyhíti az egyenlőtlenségeket.

Mindez intő jel arra vonatkozóan, hogy az eurózóna nem fenntartható. Ennek következtében a szegényebb országok leszakadhatnak a gazdagabbaktól, köszönhetően az egyre mélyülő adósságnak, amely politikai válaszreakciókat vonhat maga után.

A gazdagabb országok azonban éppily nagy valószínűséggel válhatnak szkeptikussá az eurózóna kapcsán. Ők ugyanis a szegényebb országok irányába történő folyamatos anyagi juttatásokat kérdőjelezhetik meg, ugyanis nem mindenki tartja ezt politikailag kifizetődőnek.

Forrás: 888.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog