A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Esélyteremtés balatoni táborokban

Több mint 17 milliárd forintból valósulhatnak meg esélyteremtő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként hét táborban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hétfőn a fonyódligeti Erzsébet-táborban.
Novák Katalin elmondta: tíz pályázó közül hét tábor nyert el félmilliárd és 13,5 milliárd forint közötti támogatást a civil és egyházi szervezetek számára kiírt programban. Feltétel volt, hogy a pályázók hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő gyermekek táboroztatását is vállalják, és saját táborhelyeiken önkénteseket is bevonjanak a 2017 és 2020 között zajló programokba – tette hozzá az államtitkár.

A pályázaton az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot nyert el. Az évente tíz héten át tartó, egyhetes, ott alvós táboraikban a négy év alatt összesen mintegy százezer fiatal vehet részt Fonyódligeten és Zánkán.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések