Hirdessen itt

Erre senki nem számított! Új állam alakul? A bajorok szakítanának Németországgal!

Egy friss köz­vé­le­mény-ku­ta­tás sze­rint a bajor tar­to­mány­ban élők közül gon­dol­ják azt a leg­töb­ben, hogy jobb lenne ön­ál­ló­sodni, és kü­lön­válni Né­met­or­szág­tól.
A Bild című napilap megbízásából készítette a YouGov nevű közvélemény-kutató cég a sokak számára meglepő végeredményű felmérést. A reprezentatív felmérés kérdése a következőképpen hangzott.

Egyetért Ön a következő kijelentéssel: az én tartományomnak függetlennek kellene lenni Németországtól.

A megkérdezettek 32 százaléka, vagyis minden harmadik ember azt válaszolta, hogy jó ötletnek tartaná a függetlenedést. Mögöttük jócskán lemaradva, 22 százalékkal a saar-vidékiek kerültek a második helyre. Az ötlet leghevesebb ellenzői Rajna-vidék-Pfalz tartományban élnek, ott csupán a válaszadók 8 százaléka tudna elképzelni egy ilyen szakítást.

A kutatásnak elsősorban azért volt jelentősége, hogy felmérjék az emberek hozzáállását a témához. A felvetés ugyanis feltehetőleg örökké teoretikus marad, mivel a szövetségi alkotmány kimondja, hogy semelyik tartomány nem függetlenedhet Németországtól.

Ezt az alaptörvényt amúgy nemrégen fogadta el a szövetségi parlament. Akkor azért került a téma terítékre, mert létrehozták a „Szabadságot Bajorországnak” nevű kezdeményezést.

Az ötletgazdák azt szerették volna elérni, hogy a bajorok népszavazáson dönthessenek arról, hogy maradnának-e vagy inkább különválnának Németországtól.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések