Hirdessen itt

Eltévedt magyarokat kellett kimenteni a Királykő-hegységben

Nyolcórás mentés eredményeként tizenegy eltévedt magyarországi túrázót hoztak le szombat hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a román csendőrök és hegyi mentők - közölte a Mediafax hírügynökség.
A magyarországi túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő-hegység 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. Segélyhívásukra csendőrök és hegyi mentők csoportja indult a keresésükre.

Amint a Brassó megyei csendőrség szóvivője a Mediafaxnak elmondta, tartózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul is beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túrázó csoportnak négy nő és egy gyermek tagja is volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével nyolc óra alatt hozták le a hegy lábához, ahonnan önállóan folytathatták az útjukat a szálláshelyükre.

A Bucsecs és a Fogarasi-havasok tömbje között elhelyezkedő 2200 méter fölötti sziklás csúcsokkal rendelkező Királykő-hegység közkedvelt célpontja a magashegyi túrák kedvelőinek.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések