A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkezdődött a visszaszámlálás! Egy aszteroidánál sokkal fájdalmasabb folyamat végez földi élettel!

Az emberek fenyegető közelségbe kerültek a Föld teremtményeinek teljes kiirtásához.
Ezúttal nem egy aszteroida fogja elpusztítani a földi életet, hanem az ember maga!

Az emberiség féktelen népességnövekedése és a források iránti növekvő igénye miatt elkezdődött a visszaszámlálás a biológiai megsemmisítés felé! A dinoszauruszok kipusztulása után hamarosan bekövetkezik az újabb pusztulás!

Az elmúlt 540 millió év alatt a Föld olyan romboló erőket tapasztalt, amelyek úgynevezett biotikus válságot okoztak. A biológiai megsemmisülés már folyamatban van.

Az illegális vadkereskedelem, az elefántok, az orrszarvúk és a zsiráfok nagykereskedelmi vágása külön aggasztó számokat produkál.

Évente két faj tűnik el a Föld felszínéről!

“Az elmúlt néhány évtizedben az élőhelyek elvesztése, túlzott kiaknázása, szennyezés, toxizálás, és újabban az éghajlati változások / zavarok, valamint ezeknek a tényezőknek a kölcsönhatása a katasztrofális csökkenést eredményezte a gerincesek populációinak számában és méretében. ”

Kevésen említik,  azonban a biotikus pusztítás oka továbbá az emberi túlnépesedés, a folyamatos népességnövekedés és a túlfogyasztás.

Ha nyilvánosságra kerül egy-egy kihalási “válság”, akkor általában csak néhány állatfajra összpontosít, a baj azonban sokkal nagyobb!

A tudósok azonban figyelmeztetnek: nem csak az állatok és a növények vannak veszélyben, hanem az emberek is!

20 évünk van, hogy megmentsük a Földet!

Forrás: express.co.uk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések