Időjárás:Időjárás

Elhunyt a népszerű írónő, regényeit százmillióan olvasták világszerte

Elhunyt 95 évesen Anne Golon, a 17. században játszódó Angelique-regények szerzője. A francia írónő pénteken halt meg Versailles-ben.
Golon férjével, Serge Golonnal alkotta meg az ötvenes években Angelique figuráját. A lektűrsorozat első regénye 1957-ben jelent meg Franciaországban, magyarul Angélique, az angyali márkinő címmel publikálták.

A kötetet 12 folytatás követte, az utolsó 1986-ban látott napvilágot, közben Serge Golon 1972-ben elhunyt. A regénysorozatot 30 nyelvre fordították le, mintegy százmillió olvasója volt világszerte.

A hatvanas évek elején készült belőle az első film, Michele Mercier főszereplésével. 2013-ban ugyancsak Angelique címmel forgattak romatikus, kosztümös francia kalandfilmet Nora Arnezeder és Gerard Lanvin főszereplésével a regények nyomán.

Az Angelique-sorozat háttere a 17. századi Franciaország. Az angyali márkinőt apja férjhez adja a dúsgazdag, titokzatos Peyrac grófhoz, akinek vagyona még a Napkirály udvarában is szemet szúr. A kényszerházasságból szerelem szövődik, és a pár számos kalandot él át együtt.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: