Hirdessen itt

Egy Clinton támogató titkosszolgálati cég bérelhette fel eleve Trump bemártására az orosz ügyvédnőt

A Demokrata párt legújabb vádja, miszerint Donald Trump meg nem engedhető titkos orosz kapcsolatot tartott volna fel az arra épül, hogy az elnökjelölt stábja egyszer találkozott egy orosz ügyvédnővel aki Hillary Clintonra vonatkozó terhelő információkat ígért, amelyeket aztán nem tudott bemutatni. 
Most viszont kiderült, hogy Natalia Veszelnitszkaja annak a Clinton családhoz közelálló Fusion GPS nevű londoni és washingtoni működésű magán hírszerző cégnek dolgozott, amely összeállította azt a Trumpot moszkvai szexorgiákkal vádoló dossziét, amire hivatkozva aztán a demokraták Donald Trumpot a Kreml által való megzsarolhatósággal vádolták meg.

A brit sajtó írt elsőként arról, hogy a Demokrata párt legújabb Trump ellenes bizonyítéka a Clinton családnak dolgozó Fusion GPS nevű, washingtoni és londoni irodákkal egyaránt rendelkező hírszerző és faknews, azaz hamis hírgyártó magáncégtől származik.

Ez a magánhírszerző cég készítette el – a Clinton család megrendelésére – a Trump állítólagos moszkvai szexorgiáiról szóló hamisított titkosszolgálati dossziét, amelynek állításairól később az derült ki, hogy mindegyik csak kitaláció volt, mivel egyik sem bizonyítható, sem szemtanúkkal sem pedig kép vagy hangfelvételekkel. 

Natalia Veselnitszkaja már egy ideje a Fusion GPS-nek dolgozik bizonyíthatóan. Amit már eddig sikerült vele kapcsoltban a sajtónak kideríteni az alapján is, legalább 2015-óta.

Akkor a cég megbízásából egy olyan alvilági ügyekkel is összefüggésbe hozott orosz milliárdos üzletember érdekében járt el Amerikában, akin az Egyesült Államok kormánya 230 millió dollár be nem fizetett adót kívánt behajtani.

Denisz Katsziv orosz milliárdos vitatott adózási ügye végül  6 millió dollár befizetésével zárult.

Az ügyintézés költségei is meglehetősen magasak voltak. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi pénzébe is került mindennel együtt az ügy rendezése az orosz milliárdosnak. Mindenesetre az biztos, hogy a furcsa ügy az amerikai adófizetőknek sokba került.

A számlák alapján az Egyesült Államok 50 ezer dollárt fizetett csak a járulékos költségeire annak, hogy az orosz ügyvédnő és két orosz üzletember New York-ban amerikai ügyészekkel találkozhasson 2015-ben.

Csak Natalia Veselnitszkaja Plaza Hotelbeli szálláshelye éjszakánként közel 1000 dollárba került. Ráadásul az orosz ügyvédnő állítólag személyesen nem is vett részt egyik hivatalos találkozón sem az amerikaiak által fizetett tartózkodása során.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések