Hirdessen itt

Clintonné oroszországi ügyleteiről ígért terhelő infókat egy orosz ügyvédnő Trumpéknak

Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden elektronikus levelek sorát hozta nyilvánosságra, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnő valóban ígért a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről terhelő dokumentumokat, amelyeket az orosz főügyész bocsátott volna rendelkezésére.
Donald Trump legidősebb fia kedden délelőtt azt követően hozta nyilvánosságra az e-maileket, hogy Veszelnyickaja ügyvédnő az NBC televíziónak Moszkvában nyilatkozva tagadta, hogy ilyen jellegű dokumentumokat ajánlott volna. Az ifjabb Donald Trump által nyilvánosságra hozott egyik elektronikus levélben – amelyet Rob Goldstone zenével foglalkozó reklámszakember küldött neki tavaly júniusban – az olvasható:

Oroszország főállamügyésze… felajánlotta, hogy a Trump-kampány rendelkezésére bocsát néhány hivatalos dokumentumot és információt, amely gyanúba keveri Hillary Clintont és oroszországi ügyleteit, s ez nagyon hasznos lehet édesapádnak.

Goldstone az angol nyelvű levélben a „crown prosecutor” (koronaügyész) kifejezést használta, jóllehet Oroszországban ilyen tisztség utoljára a cári időkben létezett. Goldstone a levélben arról is ír, hogy ez nyilvánvalóan nagyon magas szintű és érzékeny információ, de része annak a támogatásnak, amelyet Oroszország és kormánya nyújt Trumpnak.

A többi e-mailben a találkozó megszervezéséről, a moszkvai kapcsolattartóról (Emin Agalarov énekes-dalszerzőről és Donald Trumppal kapcsolatot kereső ingatlanfejlesztő édesapjáról, Araz Agalarovról) esik szó. Kiderül belőlük, hogy Araz Agalarov találkozott az orosz főügyésszel, és e találkozón vetődött fel, hogy a Trump-kampánytörzsnek átadnának Hillary Clinton oroszországi ügyleteiről szóló, terhelő tartalmú dokumentumokat. 

Goldstone levélben javasolta ifjabb Donald Trumpnak a közvetlen találkozót Emin Agalarovval, megjegyezve, hogy a javaslatot elküldhetné Donald Trumpnak is, de „mivel rendkívül érzékeny dolog, ezért azt akartam, hogy te tudj róla először”. Trump fia elfogadta az ajánlatot. Az amerikai tőzsdeindexek egy időre jelentősen estek a Trump fia által nyilvánosságra hozott információk hatására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések