A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brutális részletek derültek ki, a londoni sav támadásokról

A támadások feltehetőleg összefüggésben voltak egymással, két áldozattól pedig ellopták a robogójukat is. A rendőrség egy tizenéves fiatalt őrizetbe vett súlyos testi sértés és rablás miatt, majd a kelet-londoni rendőrállomásra szállították.
Az ámokfutás során a két férfi először egy 32 éves, robogóval közlekedő személyt vett célba, és veszélyes anyagot öntöttek az arcára, majd egyikük felugrott a megtámadott személy járművére, és elmenekült vele. Ekkor a megtámadott férfi a kelet-londoni kórházba ment, ahol a sérüléseit megvizsgálták.

Megközelítőleg 20 perccel később, este 10 óra 50 perc körül azonban újabb embert támadott meg a páros, akire szintén az egészségre káros folyadékot fröcsköltek. A támadás áldozatát egy észak-londoni kórházba szállították.

Este 11 óra 5 perc körül a két támadó egy újabb férfit támadott meg, a savat az arcába fröcskölték. A rendőrség szerint az ekkor megtámadott férfi sérülései nem voltak életveszélyesek.

Tizenöt percen belül a támadók újabb férfit támadtak meg, akinek azonban az „életét megváltoztató” sérülést okoztak azáltal, hogy az arcába öntötték a savat. A legutolsó támadásukat este 11 óra 37 perckor jelentették a rendőrségen, ekkor egy robogón ülő férfit támadtak meg.

A támadások a brit főváros különböző pontjain történtek, a támadók meglehetősen gyorsan száguldtak végig Londonon a különböző támadások között. A londoni rendőrség közlése szerint az ügyben továbbra is nyomoznak.

Az újabb savas támadások napokkal azt követően történtek, hogy egy férfit azért állítottak bíróság elé, mert a vád szerint unokatestvérét és egy modellt savval öntött le. Ekkor a 21 és 37 éves személyek maradandó sérüléseket szenvedtek.

Korábban ebben az évben szintén történt egy tömeges savas támadás a brit fővárosban: húsvét hétfőn egy szórakozóhelyen fröcsköltek savat a tömegbe, aminek következtében két szórakozó látáskárosodást szenvedett, többen pedig a sav miatt sérülést szenvedtek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések