A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Kis emelkedéssel nyithat a magyar tőzsde az elemzők szerint

Az enyhén optimista európai hangulatban kis emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a magyar piacon pénteken profitot realizáltak a befektetők, így a kedvező európai hangulatban várhatóan enyhe emelkedéssel indítja a hetet a hazai részvényindex. Az OTP részvényeinél a 9600 forintos szintre érdemes figyelni, újabb teret adhatna az emelkedésnek, ha ezt át tudja törni - fogalmazott.

Hozzátette, a nap folyamán a tőzsdeindex irányát az érkező hírek mozgatják majd.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szintén úgy látja, hogy kis pluszban nyithatnak az európai indexek, a BUX pedig hazai impulzusok híján trendkövető lehet.

A hazai blue chipek közül a Mol technikai képe továbbra is kedvező, célárfolyama 22 300 forintra tehető. A Richter fontos támaszszinthez ért, az OTP a lefordulás jegyeit mutatja, a Magyar Telekomnál pedig várhatóan kitarthat a lassú emelkedés - fejtette ki kommentárjában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 227,95 pontos, 0,63 százalékos csökkenéssel, 35 915,42 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt. A Mol 320 forinttal, 1,46 százalékkal 21 665 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,49 százalékkal 9552 forintra esett, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 477 forintra gyengült, forgalma 193,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 17 forinttal, 0,25 százalékkal 6868 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések