Hirdessen itt

Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai katasztrófa küszöbén áll

Németországban a demográfiai – és nyomában a gazdasági-társadalmi-politikai – katasztrófa immár elkerülhetetlennek tűnik.
A születések száma a világon a legalacsonyabb szintre süllyedt. A 2020-as évek elején már a kétségbeejtően alacsony szaporodási arányszámok következtében előálló gazdasági bajokkal is számolni kell. Még néhány év, és Németország nem lesz többé az „európai gazdaság motorja”.

A World Economy Institute elnevezésű intézmény adatai szerint az 1000 lakosra eső átlagos születésszám 8,2-re süllyedt. Ezzel Németországnak sikerült megelőznie Japánt is, ahol is 1000 lakosra átlagosan 8,4 születés esik.

“Egyetlen más ipari államban sem ilyen sebességű a születésszám csökkenésének a folyamata, ami annak ellenére ilyen erőteljes, hogy fiatal bevándorlók tömegei érkeznek Németországba. Hosszabb távon Németország nem maradhat dinamikus gazdaság erőteljes munkaerőpiac nélkül” – olvasható a Wolrd Economy Institute jelentésében.

A német kormány számítása szerint 2060-ra a népesség száma 81 millióról 67 millióra csökken. A katasztrófa és a nemzethalál küszöbén tántorgó Németország kormánya azonban továbbra is polkorrektkedik, és arról nem szívesen közöl adatokat, hogy a 2060-ra jósolt 67 milliós népesség hány százaléka lesz született német.

Angela Merkel kancellár davosi beszédében figyelmeztetett arra, hogy az elkövetkező 15 év folyamán Németországban 6 millió fővel fog csökkenni a munkaképes korosztály létszáma. És történik mindez az idegenek inváziója ellenére! Azonban semmi nyoma nincsen annak, hogy a “német” kormány hajlandó lenne alapvetően megváltoztatni a teljes katasztrófát eredményező liberális politikát.

A század közepére a nők átlagos élettartama 88 évre, míg a férfiaké 84 évre növekszik majd. Ami persze örvendetes tény, azonban mivel gyermekek alig születnek, az egészségügyi és nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlennek tűnik. Természetesen a liberalizmus mocskában fetrengő többi európai ország sem fogja elkerülni a sorsát. Igaz, Nagy-Britanniában és Franciaországban az 1000 lakosra eső születési arányszám 12,5. Ami kedvezőbb mutató, mint a németeké, azonban a népesség szinten tartásához sem elegendő, ráadásul ez a gyenge mutató is inkább köszönhető az elmúlt évtizedekben bevándorolt színes bőrű tömegeknek, mintsem az őshonos lakosságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések