Időjárás:Időjárás

Bakondi: a huszonnegyedik órában vagyunk, hogy az EU megállítsa a migránsok beáramlását

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy a nemzetállamok nyomására az Európai Unió is változtasson bevándorláspolitikáján és megállítsa az illegális migránsok korlátlan beáramlását.
Bakondi György a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön azt mondta: az európai diplomáciai erőfeszítések célja, hogy megállapodjanak az afrikai országokkal – részben a kibocsátó országokkal, részben a trantzitországokkal. A kulcsszereplő Líbiában azonban nincs olyan stabil kormány, amely – ha megegyezésre jutnak -, be is tudná tartatni a megállapodást.

Hozzátette: ha szükséges, európai erőkkel kell közreműködni a líbiai határőrizetben, megállítva az Európába irányuló tömeges illegális migrációt.

Európa biztonságáról, az illegális migráció megállításáról mindenképpen a nemzetállamoknak kell döntést hozniuk és cselekedniük, a lakosságuk védelmében – jelentette ki.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy a nyugat-balkáni országok szokásos éves trieszti csúcstalálkozóján látható volt: megkezdődött egyfajta szemléletváltás Németország, Franciaország és Olaszország bevándorláspolitikájában.

Jelezte: ha a nemzetállamok bevándorláspolitikája megváltozik, az meg fog jelenni az Európai Unió politikájában is, és reményei szerint az EU meghozza “azokat a döntéseket, amelyek az európai kontinens, az európai integráció, az európai nemzetállamok védelmében szükségesek”.


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog