A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az izraeli nagykövet óriásit hibázott, amikor bevédte Sorost és a kormányt támadta

A Budapestre akkreditált izraeli nagykövet kemény hangvételű közleményében megvédte Soros Györgyöt és felszólította a kormányt, hogy távolítsa el a plakátokat. A budapesti nagykövet ténykedésével Izraelben nem értenek egyet.
Az izraeli nagykövet levelében felszólította  “azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít.”

Ráfázhat az önállósodott nagykövet

Yossi Amrani nagykövet, azonban saját kormánya tudta nélkül tette mindezt. Hiszen az izraeli 20-as csatorna megkereste az izraeli miniszterelnökséget, és szerette volna megtudni, hogy a külügyminisztérium miért áll az Izrael-ellenes tevékenységet folytató szervezetek oldalán?

Arutz 20 emlékeztet, hogy Soros György zsidó származásának ellenére olyan palesztin szervezeteket pénzel, amelyek megkérdőjelezik Izrael létjogosultságát, sokakat a nemzetközi közösség terrorszervezetként tart számon. Sőt, volt idő, amikor Izrael megszűnését propagálta a Soros-egyetem, a hazai baloldallal egyetemben.

A nagykövet levele kapcsán az izraeli csatorna megkereste a külügyminisztériumot, ahol a következő tájékoztatást kapta:

Nagykövetünk hibázott. Izrael minden esetben védelmet nyújt a csupán zsidóságáért atrocitást elszenvedő galuti zsidóságnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kiáll az Izrael-ellenes tevékenységet támogató Soros György mellett. A Miniszterelnöki Hivatal mindezt azzal egészítette ki, hogy a sajtónyilatkozat Izrael miniszterelnökének tudta nélkül jelent meg és nem tükrözi véleményét.”

SHALOM!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések