A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EU zászlaja alatt lopták szét az ország vagyonát, a Nyugat támogatta őket – Valahogyan ismerős történet ….

A moldovai államfő szerint a nyugati országok támogatták a kormányt az ország vagyonának szétlopásában, mert ezáltal megőrizhették befolyásukat a térségben. A korrupció volt az alapja Moldova EU-párti politikájának.
A nyugati országok pénzügyileg és “geopolitikai” értelemben is támogatták Moldova kormányát, annak ellenére, hogy tisztában voltak annak korrupt gyakorlatával – s tették mindezt annak érdekében, hogy megőrizzék befolyásukat a térségben, és megakadályozzák az orosz befolyásszerzést – mondta Igor Dodon egy olasz TV-csatornának nyilatkozva.

“A Nyugat büszke volt arra, hogy a moldovai kormány Európa-pártinak nevezte magát. A Nyugat szemet hunyt minden felett, ami itt történt – afelett is, hogy az uniós pénzeket ellopták. Azáltal, hogy a kormány Európa-pártinak nevezte magát, a kormány is zsarolta a Nyugatot: ha nem hunytok szemet az intézményesített rablás felett, jönnek helyettetek az oroszok” – mondta.

A moldovai államfő hozzátette, hogy – a fentiek miatt – a nyolc éven át biztosított anyagi támogatás és a társulási egyezmény aláírása ellenére is megroppant a moldovaiak Európai Unióba vetett bizalma.

“Az emberek végignézték, ahogy a korrupt politikusok az EU zászlaja alatt kirabolják az országot. Majd elkezdtek kérdéseket feltenni: miért kellene közeledniük Európához, ha Európa támogatta mindezt? Az emberek elkezdtek más irányba fordulni” – mondta.

Dodon a 2016-os kampány során hangsúlyozta, hogy Moldova helyre kell állítsa a stratégiai partnerséget Oroszországgal, vissza kell juttassa a moldovai termékeket az orosz piacra, és normalizálnia kell az energiaszektorban folytatott együttműködést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések