Hirdessen itt

Ausztria teljesen megbolondult! Megdöbbentő dologról adnak információkat a migránsoknak!

Ausztriában élő fiatal és kiskorú menekülteknek tartanak felvilágosításokat Felső-Ausztria tartományban arról, hogy milyen jogaik vannak – közölte az osztrák közszolgálati média (ORF) internetes kiadása vasárnap.
Ezek a gyerekek új otthonukban, Ausztriában is szembesülnek olyan témákkal, mint a kényszerházasság vagy a családon belüli erőszak – olvasható a beszámolóban, amely szerint 3800 menekült gyerek és fiatal él Felső-Ausztriában.

A tartomány integrációért felelős tanácsosának tájékoztatása szerint ezek a kiskorúak olyan országokból jöttek, ahol a gyermekek joga nem téma, ahol előfordulhat erőszak a gyereknevelésben, és ahol a fiataloknak nem biztos, hogy van beleszólási joguk a házasság, a gyerekvállalás vagy a nevelés kérdésébe.

A fiataloknak fenntartott, országosan elérhető, ingyenes segélyhívó számon a telefonálók ötöde az eltérő kulturális háttérből fakadó kérdésekkel jelentkezik.

Az általuk felvetett témák között a kényszerházasság, a családon belüli erőszak, valamint a nők és férfiak közötti egyenjogúság is szerepel.

Hasonló témákkal fordulnak a tartomány gyermekvédelmi szolgálatához is.

Az év első öt hónapjában 10.500 ember adott be menedékkérelmét Ausztriában, feleannyian, mint az előző év hasonló időszakában. Januártól májusig mintegy nyolcszáz kísérő nélkül érkező kiskorú lépett be az országba, nagyjából tíz százalékuk 14 év alatti.

A fiatalok többsége Afganisztánból és Nigériából jött. 2016 első öt hónapjában háromezer kiskorú menekült jött az országba és ötödük volt 14 évesnél fiatalabb.

A kötelességeikről vajon felvilágosították őket? Vagy a normális viselkedési normákról?

Forrás: hunhir.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések