A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A botrány fokozódik! Benedek pápa egy süllyedő hajóhoz hasonlította az egyházat!

Megdöbbentő üzenetet küldött XVI. Benedek pápa Joachim Meisner bíboros temetésére. Megindulva beszélt a bíboros mély meggyőződéséről, mely szerint az Úr akkor sem hagyja el az Egyházát, amikor az éppen süllyed.
Benedek pápa üzenetét az eseményen Georg Gänswein érsek olvasta fel, a személyes titkára. E szerint az Egyháznak “égető szüksége van olyan meggyőző pásztorokra, akik ellen tudnak állni a korszellem diktatúrájának, akik elkötelezett módon gondolkoznak, hisznek és élnek.” Benedek szerint Meisner ezért munkálkodott egészen a haláláig.

“Ami igazán megindított, hogy az élete utolsó időszakában, megtanulta, hogy olyan mély meggyőződéssel éljen, mely szerint az úr még akkor sem hagyja el az egyházát, amikor a hajóban már olyan sok a víz, hogy az már majdnem elsüllyed.”

Sokat bírált “apostoli buzdítás”

A 83 éves Meisner egyike volt annak a négy bíborosnak, akik kérdőre vonták Ferenc pápát 5 kérdéssel az Amoris Laetitia tekintetében. Még az előtt meghalt, hogy kapott volna bármiféle választ.

Ferenc pápa buzdítása (AL – A szeretet öröme) címmel többekben botránkozást váltott ki. A kritikusok egy része túl megengedőnek találta az irományt a morálisan bírálható hívek szentségben való részesüléséről.

Benedek pápa nem először tesz érdekes megjegyzéseket a katolikus egyház állapotával kapcsolatosan. Június végén öt újonnan beiktatott bíborosnak címzett üzenetében azt mondta:

“AZ ÚR FOG GYŐZNI A VÉGÉN.”

A beszédet Ferenc pápa mellett mondta el, ami a ritka alkalmak egyike, hogy a két pápa megjelent egymás mellett. A kérdés joggal merült fel sokakban: akkor ezek szerint most még nem az Úr győzelme dominál az Egyházban?

Forrás: breitportal.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések