A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bécsi utcákon minden negyedik gyermekprostituált magyarországi cigány

A bécsi utcákon minden negyedik gyermekprostituált magyarországi cigány, írta meg a napokban az osztrák die Presse című lap. Vannak közöttük, akik még a 12-dik életévüket sem töltötték be. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, a Hintalovon alapítvány vezetője arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy az érintett gyerekek többsége “mélyszegénységből” kerül a prostitúció csapdájába, egy jobb élet reményében.
A szakember szerint jelenleg 19 ezer szökött gyermekről beszélhetünk, akik közül 17 ezren állami gondoskodás alól szöktek meg, és kiszolgáltatottságuk miatt olyan szervezett bandák céltáblájává válnak, ahol különféle hazugságokkal befogadást színlelnek feléjük, aztán miután elcsábultak, kisebb bűncselekményekbe vonják be őket, majd jön a drog és prostitúcióra való kényszerítés.

A futtatóikat a szakember szerint azért nehéz elkapni, mert sok gyerek a félelem miatt nem tesz vallomást ellenük. Azt vallják, hogy saját akaratukból tették, mert hasznuk származik belőle. Ezért nagyon kevés az az ügy, amelyben az ügyészség végig tudja vinni a vádat – tette hozzá Gyurkó, és azt is elmondta, hogy 100 elkövetett ügyből csupán 10 derül ki, és abból is csak egyben indul eljárás.

Magyarországon a közgondolkodás és sokszor a hatósági megközelítés is úgy tekinti, hogy ha egy fiú már kisgyerek korában prostituálódik, akkor az meleg, és nem prostituált. Lányok esetében már szembetűnőbb a dolog – magyarázta és a Bécsben megtalált gyermekek mellett megemlítette a rákospalotai szemétégetőnél, vagy a Nyugati téren prostitúcióra kényszerített sorstársaikat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések