A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Világbotrány! Amerika lelőtt egy bevetésen lévő, terroristák ellen harcoló vadászgépet!

A szíriai hadsereg egy harci repülője lelövésével vádolta meg vasárnap este a nemzetközi koalíciót. A hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció lelőtte.
A repülő lezuhant, darabokra tört, pilótáját eltűntnek nyilvánították. A történteket a hadsereg vérlázítónak minősítette közleményében, amelyet a szíriai állami tévé is ismertetett. A tájékoztatás szerint az incidens vasárnap délután történt.

Eközben Irán is aktív volt, miután ma egész nap föld-föld rakétákkal lőtte az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet több szíriai állását bosszúból a hónap eleji teheráni terrortámadásokért.

Erről csupán az iráni média számolt be, miközben a Reuters brit hírügynökség nem tudta megerősíteni a hírt. Mint ismert az Iszlám Állam jelentkezett annak a két merényletnek az elkövetőjeként, amelyeket június 7-én hajtottak végre az iráni parlament ellen és egy mauzóleumnál. A támadásoknak 18 halálos áldozata és 40 sebesültje lett.

Forrás: mno.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések