A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat a Teréz körúti robbantásban! Kiderült, kik kényszerítették, hogy ezt tegye!

Meg akarta szerezni a megtámadott rendőrök szolgálati fegyvereit, de az általa összeállított pokolgép hatásaitól megijedt – közölte a Magyar Hírlappal védője útján a Teréz körúti robbantó.
Szikinger István beszámolója szerint a bűncselekménnyel gyanúsított P. László – állítása szerint – nem akart végezni a járőrökkel, és maga is megdöbbent, amikor látta, hogy a bomba milyen súlyos sérüléseket okozott a fiatal rendőröknek. Nyilatkozata szerint a fiatalember a fentiek miatt nem vette el a sértettek fegyvereit, hanem elsietett a helyszínről. P. László azt üzente, hogy a szolgálati pisztolyokkal nem akart bűncselekményt elkövetni, azokra azért volt szüksége, mert “nem érezte biztonságban magát”.

A fiatalember a napokban arról is beszélt, hogy gyermekkora óta próbálják “meg nem nevezett evilági erők rákényszeríteni az akaratukat“, e folyamatnak köszönhető, hogy szeptemberben rendőrökre támadt Budapesten.

Bár P. László nem részletezte, hogy kit-mit ért az őt befolyásoló erők alatt, a járőrök fegyverei megszerzésének kísérlete arra utal, hogy a terhelt konkrét embertől vagy személyektől tarthatott. Korábbi beszámolója szerint a merénylő jelenleg is fél az említett “erőktől”.

Ismert, a robbantás után P. László a fedezékül szolgáló kapuoszlop mögül előlépve néhány másodpercig meredten szemlélte az életveszélyesen, illetve súlyosan megsérült rendőröket, de nem nyúlt hozzájuk, hanem távozott a helyszínről.

A gyanúsítottat kétszer vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol épelméjűnek minősítették. A huszonnégy éves P. Lászlót legutóbb májusban hallgatták ki a nyomozók, de nekik eddig egyik fent említett körülményről sem tett említést.

Forrás: kuruc.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések