A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tovább csatázik Trianonról a Facebookon Puzsér Róbert és Vágó István

Puzsér Róbert belegázolt Vágó Istvánba, miután a kvízprofesszor a trianoni évfordulóra emlékezőkret sértegette a Facebookon – írja a válasz.hu. Puzsér megpendítette, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása talán nem ugyanaz az élmény egy osztráknak, ami a magyaroknak Trianon.
A harcnak nincs vége: a két közéleti szereplő nem bír egymással, újabb virtuális anyázásba kezdtek

Amíg Puzsér csak itt, a Facebookon hergeli magát a posztjaimon és ömlesztve szórja rám ostoba vádaskodásait, addig tűröm, és tudomásul veszem, hogy van, akit ez szórakoztat. De ha már más portálok is (pl. a valasz.hu) kritikátlanul átveszik őrjöngő szózuhatagjait, meg kell szólalnom ismét. – írja Vágó.

Hozzáteszi: “Puzsér szerint nem értem, mi a különbség az osztrák állam és a Habsburg-ház között. Nos, a matricán nem az osztrák állam, hanem az Osztrák-Magyar Monarchia rajza szerepel, amelynek persze semmi köze a Puzsér által idézett Németalföldhöz, Spanyolországhoz és „fél Dél-Amerikához”.

A vaskos bejegyzés (amit érdemes végigolvasni) végére, egy kérdést is feltesz:

Miből gondolod, hogy nem veszek tudomást arról a tényről, hogy a trianoni békeszerződés következtében magyar emberek vesztették el az állampolgárságukat, és kerültek idegen hatalom felügyelete alá?

Puzsér természetesen reagált

Kedves Vágó István!

Fogja fel, kérem, kvízprofesszor úr, hogy a csehországi meg a magyarországi németek soha nem tekintették magukat osztrákoknak, továbbá sajátos gesztus az ország IQ-ját is megmérő szkeptikus humanistától a német kisebbségek felé irányuló határrevízió szándékát hiányolni – hiszen azt az Adolf Hitler vezette Német Nemzetiszocialista Munkáspárt már határozottan megtette az 1930-as évek második felében. Kíváncsi vagyok továbbá, professzor úr, hogy miként kell értelmezni bármelyik autón azt a matricát, amelyik a komplett Osztrák-Magyar Monarchiát Ausztriaként jelöli meg.
De ez még nem minden.

Másrészt: kedves professzor úr, jelzem önnek, hogy elmúlt az a világ, amikor ártatlan embereket mások viselkedéséért vagy véleményéért számon kérhetett. Ez már nem a kilencvenes évek: a kényszerelhatárolódtatások kora lejárt. Azért vagyok felelős, amit mondok és írok – senki és semmi másért. Az önök szent inkvizíciójának a Farkásházy Teddyvel, a Mester Ákossal meg a Lendvai Ildivel mára elveszett a hatalma az emberek lelke felett. Egy Gyurcsány nevű szélhámos megmérte az önök hitelét egy ország színe előtt, és kiderült, hogy az a járdaszint alatt van. Önök többé nem vadászhatnak le, nem szégyeníthetnek meg, nem taposhatnak el senkit. Legfeljebb az elcsépelt mantráikat mormolhatják egymásnak meg a családtagjaiknak.
A teljes szöveg itt olvasható.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések