Hirdessen itt

Tízévesnél fiatalabb kislányokat is megerőszakolnak a hős dzsihádharcosok

A jezidi kisebbséget különösen gyűlölik a dzsihádharcosok, akik minden nem szunnita muzulmánt hitetlennek tartanak. Sok jóra tehát a síita vagy keresztény családok sem számíthatnak, de a legszörnyűbb sors a jezidi kisebbségnek jut Irak északi részén – mondja a francia riporter. 
Miért üldözik őket ennyire? Miért ölik meg a férfiakat és csinálnak szexrabszolgát a nőkből, sőt a gyerekekből is? Mert a dzsihádharcosok imámjai szerint a jezidik az ördögöt imádják! Emiatt ők a Sátán gyermekeinek számítanak és nem érdemelnek kegyelmet a dzsihádharcosok szerint.

Több száz nőt hurcoltak szexrabszolgaként – olykor gyermekeikkel együtt – Rakkába és Moszulba, az Iszlám Állam két központjába. Miután Moszul ostroma ősszel megkezdődött, néhány jezidi nőnek sikerült megszöknie. Az életüket kockáztatták ezzel, hiszen akit elfognak, azt csoportosan megerőszakolják a nyilvánosság előtt, majd pedig megkövezik mint sátáni szajhát.

Azokkal a nőkkel, akiknek sikerült a szökés, Irakban találkozott a francia riporter. Mindannyian megtörtek és csak céltalanul lézengenek. Nem mernek visszatérni a családjukhoz, hiszen három éven keresztül a dzsihádharcosok szexrabszolgái voltak. Van köztük olyan, akinek gyereke született a fogság idején. Ezeket a gyerekeket gyorsan elveszik az anyától, hogy “kis dzsihádharcost neveljenek belőlük”. A jezidik nagy része most menekülttáborokban él Irak északi részén, Kurdisztánban.

Mi lesz velük, ha a koalíciós erők legyőzik a három éve rémuralmat gyakorló Iszlám Államot? Senki sem tudja a választ, hiszen a koalíció tagjai egymást is utálják. Thierry Oberle francia riporter újabb könyvet készül kiadni a szerencsétlen jezidi nőkről, akik szexrabszolgák voltak az Iszlám Államban, ahol a szebbik nem sorsa különben sem leányálom, de a jezidik sorsa a legszörnyűbb, hiszen őket a Sátán imádóinak tartják őket a fanatikus dzsihádharcosok.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések