Hirdessen itt

“Soros György szinte hetente jár Brüsszelbe, vezetőkkel tárgyal”

Deák Dániel a Nézőpont Intézet elemzője és Kiszelly Zoltán politológus az M1 műsorában a tavaszi ülésszakot elemezve beszámoltak arról, hogy összesen százhárom törvényt alkotott a parlament, ebből 92-t a kormány, 12-t kormánypárti képviselők kezdeményeztek. Az államfő pedig csak egy törvényt küldött vissza megfontolásra.
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 esti műsorában elmondta, hogy a parlament tavaszi ülésszakának legfontosabb kérdése a migráció volt. Míg az elemző az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultációt, addig Kiszelly Zoltán politológus a jogi határzár szigorítását emelte ki.

A jogi határzár megalkotása kiemelkedő jelentőségű döntés, mert nem elég a határkerítés, olyan jogi rendszerre van szükség, amely kellően elrettentő hatású az illegális migrációval szemben és a migrációt legális formába, a tranzitzónák felé tereli” – fogalmazott Kiszelly Zoltán, aki hozzátette azt is, hogy az Országgyűlés az ellenzék egy részének támogatásával olyan rendszert alakított ki, amely keményebben szankcionálja az illegális határátlépést.

Deák Dániel kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció kiemelt fontosságú volt. Véleménye szerint ez olyan parlamenti ciklus volt, amelyben a kormány a hagyományokhoz híven nemcsak a parlamenti munka keretében törekedett arra, hogy megvitassa az egyes problémákat, véghez vigye a változtatásokat, hanem becsatornázta a társadalmi elvárásokat is.

Az, hogy 1,7 millió ember válaszolt, visszaküldte a konzultáció kérdőíveit és egyértelműen támogatta a kormány álláspontját, azt is mutatja, hogy a választók is érzékelték, a parlamentben elfogadott jogszabályok az ő akaratukkal párhuzamosan valósulnak meg” – vélekedett az elemző.

Az ellenzék soraiból két éve csak azt lehetett hallani, hogy nevetséges az, hogy Soros Györggyel riogat a kormány, hiszen ő semmilyen politikai és gazdasági befolyással nem rendelkezik. Deák Dániel szerint ezzel szemben mára megfigyelhetjük, hogy Soros György szinte hetente jár Brüsszelbe, vezetőkkel tárgyal.

Látszik az, hogy az ellenzék álláspontja megdőlt. Az, hogy Magyarországon Soros György politikai nyomást szeretne helyezni hazánkra, az egy tény, amelyet adatok, bizonyítékok támasztanak alá” – mondta Deák, aki szerint az ellenzék vakvágányra terelte politikáját, nem tudják letagadni a valóságot, így egyértelműen az amerikai nyugdíjas pártjára álltak.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések