A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli hír minden magyarnak! Jön a globális rezsicsökkentés

Az elmúlt években óriási mértékben esett a szélenergiával megtermelt villamos energia ára. Ez a tendencia ráadásul az elemzők szerint folytatódni fog, aminek nemcsak a családok, hanem a bolgyónk is örülni fog, hiszen az így megtermelt áramnak nincs szén-dioxid-kibocsátása.
Újabb meglepetést okoz a napenergia – írja a Napi.hu, az amerikai Bloomberg New Energy Finance (Új Energiai Pénzügyek) című jelentésére hivatkozva.

A tanulmány készítői 2040-ig vizsgálták meg, hogy milyen változások fognak lezajlani a világ energia piacain, és itt jön a jó hír.

A napenergia hasznosításával termelt villamos energia ára 2009 óta a negyedére zuhant, és 2040-re további 66 százalékkal fog esni.

A napenergiával termelt áram ára egyébként az Egyesült Álamokban és Németországan már most is versenyképes a szénerőművekben előállított áraméval.

Az E.ON Energiaszolgáltató 2014-re 1 579 kWh-ra becsülte az éves lakossági áramfogyasztás átlagos mértékét. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2016-ban 366 forintba került 10 kWh villamos energia, így ezek alapján könnyen kiszámítható, hogy évente átlagosan 57 791 forintot költünk áramra, amelynek egy része ezek szerint a jövőben megspórolható lesz.

Forrás: penzcentrum.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések