Hirdessen itt

Putyin Oliver Stone-nak: az USA támogatta a terroristákat, hogy gyengítse Oroszországot

Pedig általában ez történik – hangsúlyozta az orosz elnök, aki Oliver Stone Oscar-díjas amerikai filmrendezőnek nyilatkozott. A négyrészes sorozat első adását hétfőn láthatták a nézők Oroszországban. Szeptember 11-e megmutatta, hogy mire képesek az ellenőrzés  alól kikerült terroristák. Mi előre figyelmeztettük erre Amerikát. Utána pedig szolidárisak voltunk vele: lemondtunk egy hadgyakorlatot – mondta Putyin.
Csakhogy később kiderült: az USA nem hagyott fel az iszlamista terroristák támogatásával. Csecsenföldön pénzzel segítette az Oroszország ellen harcoló fegyvereseket. “George W. Bush elnöknek felhívtam erre a figyelmét. Nem sokkal később kaptunk egy levelet a CIA-tól: az USA fenntartja a jogot, hogy bármilyen ellenzéki erővel kapcsolatot tartson fenn!” Putyin szerint az USA a nagy Szovjetunió felbomlása után csapdába esett: szisztematikusan gyengíti Oroszországot gazdaságilag, hogy megbuktassa kormányát. Így akarja rátenni a kezét az orosz atomarzenálra. Oroszország nem lesz vazallus állam! – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin.

Korábban Moszkvában abban reménykedtek, hogy Donald Trump változást hoz az amerikai-orosz kapcsolatokban. Putyin elnök is elismerte, hogy orosz hackerek segítettek Trumpnak a választási kampány során. Trump első nemzetbiztonsági tanácsadójának azért kellett lemondania, mert túlságosan jó kapcsolatot ápolt az oroszokkal. Jelenleg is vizsgálat folyik Washingtonban arról, hogy milyen is Trump stábjának a kapcsolata Moszkvával.

Talán emiatt is Trump nem változtatott lényegesen az Oroszországgal kapcsolatos korábbi irányvonalon. A Krím annektálása miatt bejelentett szankciók továbbra is érvényben maradnak. A román elnök látogatása kapcsán Trump kijelentette: megvédik Romániát egy esetleges orosz támadással szemben. Az USA elnöke hamarosan Lengyelországba látogat, ahol amerikai csapatok is őrzik a NATO keleti határait. Valószínűleg ezt látva döntött úgy Putyin elnök, hogy közzéteszi beszélgetéseit Oliver Stone filmrendezővel. Ezekben élesen bírálja az Egyesült Államokat a terrorizmus támogatása miatt és főként azért, mert az USA az orosz kormányzat megbuktatására törekszik.

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések