Időjárás:Időjárás

Nem mentek el a muszlimok a muszlimok által meghirdetett terror ellenes tüntetésre. Vajon miért?

Ahhoz képest, hogy tízezer embert vártak, csak kb. ezren-kétezren mentek el arra a kölni tüntetésre, amelyen a Németországban élő muszlimok tiltakoztak a terrorizmus ellen – írja az Index.
A demonstrációt Lamya Kaddor iszlám vallástanár és publicista, és Tarek Mohamad békeaktivitsa szervezte. A berlini, manchesteri, londoni támadások után azt szerették volna megmutatni, hogy a Németországban élő muszlimok is elutasítják az iszlamista terrorizmust.

A tüntetés elején csak 300-500 ember volt. Alig valamivel voltak csak többen, mint az eseményre nagy számban megjelenő újságírók és tévés forgatócsoportok. Később kb. 1000-2000 ember vonult fel a városban.

Thomas de Maiziere belügyminiszter és  Heiko Maas igazságügyi miniszter bírálta az egyik legnagyobb németországi iszlám egyesületet, a Ditibet, amely lemondta részvételét a demonstráción. A Ditib a török kormány vallási hivatalának felügyelete alá tartozik. Távolmaradásukat azzal indokolták, hogy a muszlim antiterrorista tüntetések megbélyegzik a muszlimokat, ráadásul ramadán van, ami a vallásos emberek számára a béke hónapja.  

Forrás: alfahir
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog