A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Merkel pánikol! Olyan információ szivárgott ki a migránsairól, amit Brüsszellel együtt titkoltak!

Annak ellenére, hogy a németországi menedékkérők többsége azt állította, hogy hazájukban üldözöttnek számítanak, többségük rendszeresen visszajár a szabadidejében.
A német szövetségi migrációs hivatal (BAMF) szerint több olyan esetről is tudnak, mikor a menedékkérők visszautaztak abba az országba nyaralni, ahonnan elvándoroltak. A hivatal szóvivője a Mitteldeutsche Zeitungnak elmondta, hogy a rendőrséggel közösen göngyölítik fel az eseteket.

Sem a hivatalnak, sem a bűnüldöző szervnek nincsenek adatai arról, hogy összesen hányan trafikálnak vissza onnan, ahonnan “elmenekültek”, azonban jelezték, hogy nem egyedi esetről van szó, ez rendszeres tevékenység a migránsok körében.

Jelenleg nincs olyan szabályozás a német jogban, mely megtiltaná a bevándorlóknak azt, hogy visszatérjenek a szülőföldjükre, ha már egyszer elhagyták azt és máshol menedékkérelmet adtak be. Az Európai Unió rendelete szerint nem veszíti el menekültstátuszát az, aki visszautazik oda, ahonnan származik. A bevándorlási hivatal azt szeretné, hogyha azonnali hatállyal elvesztené a menekültstátuszát az a személy, aki csak azért megy haza, hogy nyaraljon.

Tavaly szeptemberben óriási botrányt váltott ki Németországban az, hogy migránsok ezrei hagyták el Németországot és utaztak vissza hazájukba úgy, hogy közben rendszeres segélyt kaptak a német kormánytól.

Ez a jelenség nem csak Németországban figyelhető meg, a svájci Basler Zeitung korábban azt írta, hogy eritreai bevándorlók tömegei kértek segélyt az államtól azért, hogy hazautazhassanak nyaralni.


Svájcban a közelmúltban csaknem ötvenezer menedékkérelmet nyújtottak be, melyeknek a többségét jóvá is hagyták. A Frontex, azaz az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség tájékoztatása szerint az afrikai bevándorlók nagy része csupán gazdasági okokból hagyja ott otthonát és utazik Svájcba.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések