A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lefejezés: Kim Dzsong Un-nak vége!

Dél-Korea és az USA arra törekszik, hogy speciális erők egy csoportját hozzák létre, amely egy esetleges konfliktus esetén átveszi Phenjan vezetését.
A potenciális légicsapások és gyilkossági kísérletetek miatti aggályok miatt a fiatal zsarnok leginkább csak hajnalban mozdul ki, és beosztottjai autóit használja – mondta a Nemzeti Hírszerző Ügynökség (NIS) zárt ajtós parlamenti ülésszakán Lí Csol-vú, a legfőbb dél-koreai ellenzék, a Szabadság Párt képviselője, aki maga is részt vett az ülésen.

Dél-Korea és az USA arra törekszik, hogy speciális erők egy csoportját hozzák létre, amely egy esetleges konfliktus esetén átveszi Phenjan vezetését. Az év végéig létrejövő egység feladata tervek szerint Kim megsemmisítése és az észak-koreai diktatúra parancsnoki és irányító rendszerének megbénítása lesz.

Kim azzal van elfoglalva, hogy hírszerző ügynökségén keresztül információt gyűjt a „lefejezés hadműveletről” – mondta Lí a Kim elleni titkos hadművelet címére hivatkozva.

Az ország gazdasági nehézségei ellenére úgy tűnik, hogy Észak-Korea sikeres rakéta tesztek sorozatán keresztül közelebb került az interkontinentális ballisztikus rakéták kulcsfontosságú technológiájának kifejlesztéséhez – közölte az NIS.

Az NIS azt is feltárta, hogy összesen hat dél-koreai állampolgárt tartanak fogva Észak-Koreában, ahol legtöbbjüket vallási tevékenységek folytatása vagy észak-koreai katonák segítése miatt tartóztattak le. „Ha a koreai-amerikaiakat is hozzávesszük, akkor a fogvatartottak száma 10” – mondta az NIS a parlamentnek.

Az észak-koreai vezető „jelentős összeggel” csökkentette nyilvános propaganda-tevékenységét, ami az NIS szerint azt jelenti, hogy a fiatal vezető kezdi úgy érezni, hogy erős kézzel fogja a kommunista államot.

„2013 óta Kim tevékenységeinek lefelé irányuló pályáját látjuk. Szerintünk Kim nagyon magabiztos (a vezetésével kapcsolatban). A szám azt mutatja, hogy sikerült megragadnia a hatalmat és megőriznie státuszát a rezsimben” – fogalmazott.

A rezsim „jelentős áremelkedést” tapasztalt az olajárakban, mivel az ENSZ továbbra is fenntartja gazdasági szankcióit, és Kína csökkentette nyers és finomított olajellátását.

„Észak-Korea a legtöbb olaját speciális helyekre szállítja. Ezért a hazai olajárak sokat növekedtek” – közölte az NIS.

Forrás: atv.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések