A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalózhajó érkezett Debrecenbe és ott is marad: de csak a kicsik kívánsága miatt

Átadták a Bihari-Pandúr utca kereszteződésében kialakított játszóteret. Igazi közösségi teret alakítanak ki a lakosság bevonásával.
Már a gyerekek is birtokba vették a Bihari és Pandúr utca kereszteződésében a 200 négyzetméteres játszóteret. Miután áprilisban elültettek 11 fát, most a játszóeszközöket is felállították. Kombinált kalózhajó, háromrugós játék, hinta és két pihenőpad várja a gyerekeket. Türk László a körzet önkormányzati képviselője azt mondta: a játszótér lakossági kérésre készült el, de nem állnak meg itt, igazi közösségi tér kialakítását tervezik.

- Az ősz folyamán a parkosításé lesz a főszerep, füvesítünk, cserjéket ültetünk, illetve a lakosság bevonásával eldöntjük, mit lehetne még tovább fejleszteni ezen a területen – mondta el Türk László.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Kondoros kertben ígért közvilágítás fejlesztés is elkészült. Május óta tíz villanyoszlopokra helyezett korszerű led lámpával tették biztonságosabbá a környéken lakók életét. Fodor Levente, a Fidesz önkormányzati frakcióvezető-helyettese a körzet fejlesztéseivel kapcsolatban kiemelte, hogy a várhatóan még idén elindulhat a Felsőpércsi utca aszfaltozásának első üteme, ami a Kondoroskert utcától a Levendula utcáig tartó 512 méteres szakaszt jelenti.

- Pályázatot nyújtottunk be, várhatóan ez sikeres lesz szeptember, október táján és utána kezdődhetnek meg a közbeszerzés. és a kivitelezési munkálatok. Az egész utcára jogerős építési engedéllyel rendelkezünk – közölte Fodor Levente.

A frakcióvezető-helyettes egyebek mellett arról is beszámolt, hogy a hónap végére várhatóan átadják a a 48-as főút mellett, a kisvasút Fancsikai megállóhelyénél található buszmegálló fedett utasváróját is.

A cikket köszönjük a dehir.hu-nak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések