Hirdessen itt

Itt van, amire mindenki kíváncsi volt! Ez okozta 100 ember halálát!

Most már biztosnak tűnik, hogy a londoni Grenfell-toronyházat kiégető tüzet egy meghibásodott hűtőszekrény okozta.
A tragédia halálos áldozatainak pontos száma még ismeretlen, de a hatóságok szerint száznál is többen vesztették életüket a lángokban és a füstben. A hűtőszekrény tulajdonosa azonban életben maradt.

Az etióp taxisofőr, Behailu Kebede a 4. emeleten élt kisgyerekével és feleségével. A férfi felébredt a robbanásra, a tűz láttán pedig azonnal a lépcsőházba rohant, és annyi szomszédot ébresztett fel, amennyit csak tudott.

Azonban ahogy a lángok egyre terjedtek, kénytelen volt a családját menteni és maga mögött hagyni a pokoli tornyot. Gyors reagálásával sokakat megmentett, de a hűtője vagy száz ember halálát okozta, és ezt nem bírja feldolgozni.

„Ez az egész szétszakítja a lelkem. Az én hibám, nem tudtam tenni értük semmit” – ismételgeti folyamatosan a lelkiismeret-furdalástól gyötört férfi. Ismerősei szerint Kebedét kísérti a halottak szelleme, többen is attól tartanak, hogy a kedves, nagylelkű férfi beleőrül a tragédiába.

A rendőrség egyelőre 17 halálos áldozatról tud biztosan, valamint arról, hogy a legfelső három emeleten tartózkodók közül valószínűleg senki nem élte túl a tüzet – de azt nem tudni, pontosan hányan is voltak ekkor az emeleteken. A hatóságok szerint több tucat áldozatot soha nem fognak tudni pontosan azonosítani, olyan mértékben megégtek a holttestek.

Forrás: ripost.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések