A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea szabadon engedte Otto Warmbiert

A huszonkét éves Otto Warmbiert tavaly márciusban ítélték 15 év kényszermunkára, miután megpróbált ellopni egy propagandaplakátot az egyik hotelból Észak-Koreában.
Rex Tillerson amerikai külügyminiszter azonban most arról tett bejelentést, hogy az amerikai diákot szabadon engedték, és már hazafelé tart az Egyesült Államokba, ahol újból találkozhat a családtagjaival.

Egyelőre nem tudni, hogy a fiatal férfi szabadon bocsátása összefüggésben áll-e Dennis Rodman amerikai kosárlabda-játékos Észak-Koreába érkezésével, Rodman ugyanakkor az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun „jó barátja”, és korábban 2013-ban és 2014-ben is járt már az országban.

A sportoló korábban azt mondta, hogy magánszemélyként indul Észak-Koreába, és a célja annak megállapítása, hogy továbbra is „elhozhatja-e a sportokat Észak-Koreába”.

Észak-Koreában másik három amerikai állampolgár még őrizetben van, akik egyike egy 62 éves koreai-amerikai misszionárius, Kim Dong-chul, míg a másik két személy a Tony Kimként is ismert Kim Sang-duk koreai-amerikai professzor, illetve Kim Hak-song, aki a phenjani tudományos és technológiai egyetemen dolgozott.

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések