A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csikósok: Debrecenbe költözött a Hortobágy

A Hortobágy ezúttal házhoz jött azért, hogy a debreceniek helyben is megismerhessék a pusztai világ értékeit.
Igazi magyaros népünnepélyt rendeztek Debrecenben, ahol a tavalyi nagy siker után ismét megtartották a Hortobágy Házhoz megy pusztai kínálót és gasztronómiai programsorozatot. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által megszervezett esemény egyben beharangozta az 51. Hortobágyi Lovasnapokat.

A szervezők szándéka az, hogy a pusztai kínáló rendezvénynek köszönhetően Debrecenben is minél többen megismerjék a Hortobágy természeti kincseit, a nemzeti park ökoturisztikai kínálatait, védjegyes termékeit, az autentikus hortobágyi ízeket, a gasztronómiai különlegességeket, a helyi kézműves portékákat. Az eső ugyan nem kedvezett a rendezvénynek, de aki részt vett rajta, az sok hasznos információt megtudott a Hortobágyról, a pusztai kedvcsináló elsődleges célja pontosan ez volt.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere az esemény megnyitóján hangsúlyozta, fontos Debrecen együttműködése a Hortobággyal, közös rendezvények tartásával vissza kell hozni a debreceniek köztudatába a pusztai világot. Mint mondta, a cívisvárosban élők kicsit megfeledkeztek az utóbbi években a Hortobágyról, pedig a településnek és a pusztának több száz éves hagyományai van, a régió turisztikai jelentősége szempontjából is meghatározó tényező.

komolay2017-ben szintén ezen a napon első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Katonazenekari Fesztivált. Városszerte zenés felvonulások, térzenék, látványos alaki bemutatók és koncertek várják a közönséget, a Hortobágy Házhoz jön programjaival karöltve. A Debreceni Állatkert a nap folyamán a szokásos áron, belépővel látogatható - írja a dehir.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések