A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Befejezték a nyomozást a sorozatbetörőkkel szemben, akik egész Debrecenben akcióztak

A Csapó utcán ültek a Fordjukban, egy nyomozó szúrta ki őket. Debrecenen kívül még öt városban követtek el bűncselekményt. 
A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2016. november 16. és 2017. január 23. között több debreceni lakásba is betört, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el több millió forint értékben. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként megállapították, hogy az elkövetők mindig egy Ford Mondeóval menekültek el a helyszínekről.

Egy nyomozó 2017. január 30-án 14 óra körül Debrecenben, a Csapó utcán észrevette a bűncselekményekkel kapcsolatba hozható gépjárművet, amelyben a kapott személyleírásnak megfelelő két férfi utazott. A járőrök megállították a gépkocsit és igazoltatták a benne ülőket, akiket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrkapitányságra előállítottak.



A 34 és 43 éves férfiakat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Járásbíróság 2017. február 2-án elrendelte a 43 éves K. István előzetes letartóztatását, míg a 35 éves V. László esetében a házi őrizet elrendeléséről döntött. A zsadányi lakosok a megalapozott gyanú szerint 26 esetben követtek el hasonló bűncselekményeket Debrecenen kívül Egerben, Hajdúszoboszlón, Tiszafüreden, Tégláson és Nyíregyházán.

A rendőrök a két férfival szemben folytatott nyomozást a napokban vádemelési javaslattal befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések