Időjárás:Időjárás

Átverte: 23 embernek ígért Siófoki szállást

A gyanúsított interneten olyan siófoki szálláslehetőséget kínált a sértetteknek, amellyel nem rendelkezett. A balmazújvárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit.
A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást P. Zsolttal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi 2016 nyarán több internetes oldalon olyan úszómedencével rendelkező siófoki apartmant kínált, amellyel nem rendelkezett. A hirdetést látta egy balmazújvárosi nő, aki felvette a kapcsolatot a férfival és előlegként átutalt 48.000 forintot. 

Amikor a sértett a nyaralás pontos idejét akarta volna egyeztetni telefonon már csak nehezen tudta elérni a férfit, aki végül azt állította, hogy az apartmanját a hatóság egy ellenőrzést követően bezárta, az előlegként átutalt pénzt pedig nem utalta vissza. A sértett családjával mégis elment Siófokra, ahol megkeresték a hirdetésben szereplő „apartmant”, ahol az idős tulajdonos nem tudott a hirdetésről, de már többen jártak ott, akik egy szálláshirdetés miatt mentek hozzá. A nő ezután feljelentést tett a rendőrségen.

A balmazújvárosi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely során azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves kisherendi lakost. P. Zsoltot a pécsi rendőrök 2017. június 14-én elfogták és előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán P. Zsolt a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A nyomozóhatóság a férfit bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztés tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. június 16-án elrendelt. A megalapozott gyanú szerint a férfi 23 sértettet ejtett így tévedésbe az interneten.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog