A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A mindent eldöntő bizonyíték! A parti őrség migránsokkal teli NGO-s hajókat állított meg!

Wireless hívást azonosított be a líbiai parti őrség az NGO-s hajók és az embercsempészek között.
A líbiai Tengerészet szóvivője, Avob Amr Ghasem, tegnap hivatalos közleményben számolt be arról, hogy wireless hívásokat azonosítottak be a NGO-os hajók és az embercsempészek között. A hívás már egy jó fél órával a migránsokkal teli gumicsónakok beazonosítása előtt történt, így az NGO-s hajók már a migránsok fogadására készen várakoztak a líbiai partok közelében.

A líbiai parti őrség azonban felszólította őket, hogy távozzanak a líbiai vizekről, és a gumicsónakokon a NGO-s hajók felé tartó 570 személyt visszaszállították Líbiába. Az ügyben érintetett az Orvosok Határok Nélkül Prudence hajója, valamint az Openarms, a Jugendrett és a Seawatch hajók.

Avob Amr Ghasem kijelentette, hogy a “ezeknek a NGO-knak a magatartása növeli az illegális migránsok csónakjainak a számát és az embercsempészek merészségét”.

A szóvivő beszélt még arról is, hogy az embercsempészek “jól tudják, hogy az út könnyű Európába ezeknek az NGO-s hajóknak a jogtalan és azt a gyanút felvető jelenlétének köszönhetően, hogy a tengeren várakoznak a szerencsétlen emberekre”.

A tegnapi eset megerősíti a Frontex jelentéseit és Carmelo Zuccaro, a szicíliai Catania főügyésze elmúlt hónapokban tett bejelentéseit, hogy az NGO-s hajók közvetlen kapcsolatban vannak az embercsempészekkel.

Catania főügyésze az olasz Szenátus Védelmi Bizottsága május eleji meghallgatásán azt sürgette, hogy vizsgálata sikere érdekében tegyék számára lehetővé az NGO-s hajók beszélgetéseinek lehallgatását a megfelelő eszközökkel.

Zuccaro ügyész továbbá többször jelezte azt is, hogy az NGO-s hajók jelenléte a líbiai partok közvetlen közelében nemhogy csökkenti a migránsok elhalálozásának a számát a Földközi-tengeren, hanem éppen ellenkezőleg, növeli azt. Mivel a csempészek merészebben indítják el a csónakokat a migránsokkal, mert arra számítanak, hogy az NGO-s hajók hamar megtalálják őket, de a valóságban több gumicsónak is felborul, és utasai a tengerbe vesznek.

Az Orvosok Határok Nélkül tagadta a tegnapi eset után is azt, hogy igaz lenne az, hogy az embercsempészekkel kapcsolatban lennének, és azt mondták, hogy az olasz parti őrség értesítésére indultak el a hajójukkal.

Az il Giornale jobboldali olasz lap hírportálja utalt a hírrel kapcsolatban arra is, hogy a líbiai parti őrség kiképzését az utóbbi időben Olaszország is segíti, és ennek is betudható a líbiaiak eddig páratlan tegnapi fellépése az NGO-s hajókkal szemben

Luigi di Maio az Öt Csillag Mozgalom vezető politikusa, és az olasz Képviselőház alelnöke ezt írta az üggyel kapcsolatban tegnap a facebook oldalán:

“Amikor jelentettük ezt a magatartást, amely veszélybe sodorja a nemzet biztonságát, akkor rasszistának neveztek minket, pedig igazunk volt. A veszély fennáll!

Az NGO-k áthágják a határt a líbiai vizeken, telefonon beszélnek az embercsempészekkel, és az ő csónakjaikról veszik fel a migránsokat. Ez nem mentés, hanem hajóztatás. Azokat a hajókat, akik ilyen veszélynek tesznek ki, nem szabadna megengedni, hogy kikössenek a kikötőinkben.”

Di Maion kívül a teljes olasz jobboldali ellenzék az illegális migráció megállítást követeli már évek óta a balodali kormánytól, annál is inkább, mert több hivatalos jelzés is érkezett, hogy dzsihadisták és terroristák is érkeznek az NGO-s hajókon a migránsok közzé megbújva. Továbbá az olasz költségvetést is egyre jobban leterheli az illegális migránsok ellátása, akiknek csak töredéke jogosult végül menedékstátuszra, valamint az olasz városok közbiztonsága is napról napra romlik miattuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések