Hirdessen itt

53 Celsius-fok: hőség tombol Amerikában

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban, Kalifornia egyes vidékein 53 Celsius-fokot mérnek.
A leginkább Új-Mexikóban, Arizonában, Nevadában, Kaliforniában szenvednek a hőhullámtól.  

Az arizonai Phoenixben 50 Celsius-fokot, a nevadai Las Vegasban 45 fokot mérnek. A kaliforniai Halál Völgye nemzeti parkban 52 fok van. Az American Airlines légitársaság a hőség miatt mintegy negyven járatot törölt a phoenixi repülőtéren, ahol hétfő estére megbénult a forgalom. A phoenixi boltokban sok helyütt a kilincseket letakarják, hogy ne okozzanak égési sérüléseket. A televíziókban és rádióadásokban szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy kisgyermekeket ne vigyenek a játszóterekre, mert megéghetnek a tüzesre forrósodott játékoktól.

Utah államban arra figyelmeztetik a hegymászókat és a kirándulókat, hogy a nagy hőség miatt kifejezetten veszélyes a sziklás, vagy a sivatagos vidékekre indulni.

A kaliforniai Los Angelesben Eric Garcetti polgármester hivatala bejelentette: mintegy tucat olyan helyiséget nyitnak meg a városban, ahol a légkondicionált otthonokkal nem rendelkezők hűsölhetnek.

Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint szerdáig semmiképpen nem enyhül a hőség, sőt, a San Fernando völgyben például várhatóan évszázados rekord dől meg. 

Kalifornia északi vidékén ugyanakkor tarlótüzek lobbantak lángra.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések