Hirdessen itt

22 tonna igazolatlan származású zöldséget semmisítettek meg Nyíregyházán

Többször ellenőriztek mobil súlymérővel a nyíregyházi zöldségpiacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a kormányhivatal munkatársai az elmúlt hetekben. A közös akcióban az EKÁER, az élelmiszerbiztonsági, illetve a közúti szállítási szabályok betartását vizsgálták. 
Nyíregyházán és környékén lévő telephelyeken ellenőrzött gazdálkodóknál több hiányosságot tártak fel a NAV és a kormányhivatal munkatársai. A mobil súlymérővel ellenőrzött teherautók többsége jóval a megengedett súlyhatár fölötti rakománnyal közlekedett. Előfordult, hogy 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű jármű az ellenőrzéskor megközelítőleg 10 tonna összsúlyú volt.

A szállított élelmiszerek többsége jelöletlen és nyomon követhetetlen volt, valamint a minőségük sem volt megfelelő, ezért a kormányhivatal munkatársai 22 tonna igazolatlan származású zöldséget semmisítettek meg.

A túlsúly miatt a NAV megközelítőleg 4 millió forint, valamint egyéb szabálytalanságok miatt az érintett hatóságok több mint 10 millió forint bírságot szabtak ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a társszervekkel együttműködve folyamatosan, komplex ellenőrzésekkel kívánja kiszűrni az illegális és szabálytalan keretek között működő, kereskedelmi tevékenységet végző gazdálkodókat.

NAV

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések