A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, miért nem dolgoznak a migránsok Németországban!

Miért nem dolgozik több migráns Németországban? Erre a kérdésre adott választ az OECD új tanulmánya, amelyet két közgazdász mutatott be és amelyről a Welt.de írt grafikonokkal ábrázolt részletes cikket.
Már az első mondatok is mellbe vágóak:  1,1 millió bevándorlóból nem több mint 7000 főt alkalmaztak eddig a német vállalatok. Ez ugyan egy kicsivel jobb eredmény, mint a tavaly kimutatott 54 fő,de az is lehet, hogy a tanulmány készítői más statisztikákkal dolgoztak…Egyébként: a bevándorlók száma is már jóval több mint 1,1 millió…
A LÉNYEG:  A BEVÁNDORLÓK NEHEZEN TUDNAK MEGTANULNI NÉMETÜL. NYELVISMERET HÍJÁN PEDIG SEM KÉPEZNI, SEM TOVÁBBKÉPEZNI NEM LEHET ŐKET.
2200 vállalatvezető is úgy nyilatkozott, hogy rajtuk nem múlik a migránsok foglalkoztatása, de ha nem lehet nekik elmagyarázni a munkafolyamatokat, akkor nem tudják őket alkalmazni. Igen ám, de olyan kevés – a bevándorlók nyelvén is beszélő – nyelvtanár van Németországban, hogy ezt a gondot csak rettentő lassan lehet megoldani.

Egy csatlakozó felmérés szerintegy migráns képzése, beleértve a nyelvtanulást is, 7500 eurójába kerül a német adófizetőknek.Ha pedig ezt a ma már inkább kétmillióhoz közeli számmal megszorozzuk, horribilis összeg jön ki. A társadalmi költségek ebben még benne sincsenek - írja a ripost.hu.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések